Bir anne kızından umudunu keser mi hiç ? Kesermiş.

27 yaşına girdiğim şu dakikalarda arada acı deneyimler de olmuyor değil. Evde kalmışlığımız yüzümüze mi vurulmuyor ya da işsizliğimiz mi yüzümüze vurulmuyor. Hele ki yalnızlığımız bir osmanlı tokadı edasıyla yüzümüze çarpılıyor. Neyse insan bunlara alışıyor o sorun değil ama insanın annesinin artık umudunu kaybetmesi çok koyuyor be kardeş !
Bizimkiler dün gece bir nişandaydı. Annemden nişana gelen ailelerden biri oğluna uygun bir eş adayı aradığını söylemiş. Annem de bunu salonda anneannem ile teyzeme anlatıyordu. Bende kulak misafiri oluyordum öyle dinlemiyor ayaklarına yatıp. Annem birden ''ben dedi düşündüm birini ama '' Şöyle ukalaca bir gülümseyiş oturdu yüzüme ulen beni düşündü kesin diye. O sırada içten içe bir ses şunu söylüyormuş meğerse '' nahh seni düşünüyor '' Eskiden olsa beni düşünse tepki göstereceğim cümleye şimdi ihtiyaç duyuyorum çok enteresan. Evde kalmışlık böyle bir şey olsa gerek. Annem ailemizden başka bir kızın ismini söylemesin mi . Dünya başıma yıkıldı sanki o ukalaca gülüş birden içine kaçtı . Boğazıma nedensiz bir yumru oturdu. Zaten anneannemde tek çeyizim olan tencere takımlarımı da komşuya ev hediyesi olarak vermiş onun moral bozukluğuna bir de bu eklenince Nejat Alp, Ümit Besen'e bağladım.Bu sırada ekstradan dayımın yaptığı espriler var ben ve Burçine. '' Siz artık evde kaldınız , yaşlandınız ya '' şeklinde. İnsanın ailesinin artık umudu kesmesi de çok koyuyormuş be arkadaş.
Şimdi gecenin bu kör vaktinde aklımda gereksiz gelecek kaygılarıyla oturmaktayım. Halbuki gelişine yaşa di mi kardeş ! Olmuyor işte . Olduramadığım oluşum bu yıllardır. Yalnız kalma korkusu tüm düşünce değişimlerinin anası zaman ilerledikçe.
Yine düşüncelerimin biri bir diğerini yakalayamazken daha fazla saçmalamadan yatayım ben . İyi geceler diler, öperim.

Dipnot : Bugün benim doğumgünümdü. Uzun zamandır yaşamadığım duyguları yaşadım. Burçinim, Pınarım, Taki yanımdaydılar. Ailem . Telefonlaştığım ama görüşme fırsatı yakalayamadığımız arkadaşlarım. Şımarık bir çocuk gibiydim adeta. Yaşlanırken güzel şeyler yaşamaya başladığımı hissettim. Büyümek istemiyorum.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Canımmm niceee mutlu,huzurlu,sağlıklı upuzuuuun sevdiklerinle yıllar geçirmeni diliyorum.Her şey gönlüncee olsun:)


Bende aralıkta 36 yaşına gireceğim.Ben ne yapayım senin gibi işsiz ve eşsizim:) Anneannem bir an önce hayırlısıyla yuva kurmam için dua ediyor.Annem babamda istiyor.Kısmet ne gelir elden.Beyaz atlı prensimizi bekliyoruz aynı Türk filmlerindeki gibi geliverseler yaa:)Bana Ayhan Işık sana Ediz Hun:))