korkarak yaşayamazsın

Daha büyümemişsin kızım . Büyüyeceksin daha yolun var. Her ne kadar büyüdüm desende, bilsende bir açıktan sızıyor yine bir şeyler. Büyümediğini düşünüyorsun o vakit. Gecenin bu vaktinde neden böyle oldun ? Neden can yakıyor herşey ? Halbuki sen telkin insanıydın kendini? Noldu sanki apışıp kaldın ? Demekki neymiş havan sönermiş. Gecenin bir yarısı oturmuş kendi kendine konuşuyorsun yalnız başına içiyorsun. Az önce neşeliydin huzurluydun , şimdi ise ağzına sıçılmış gibi hissediyorsun ya kendini. Dengesizin dik alasısın. (böyle yazılsa da olur yazılmasa da, yazan burada konuşur diliyle yazıyor sual sorulmaz) Yeni yılın ilk saatlerinde kendine bunları yaz ki belki döner okursun da aynı salaklıkları yapmazsın.
Kimseye güvenme kendin hariç. İnsanlara takılma çok fazla. Kendi kendine gezmeyi, eğlenmeyi bil yeri geldiğinde. Övünme hayatımda daha önce hiç bir yerde oturup kahve içmedim diye. Öğren. Büyü. Kimse senin nazını çekmez öküz olmakta devam et ki daha da kırsınlar kalbini. Kırdıkları an at bir çentik daha biraz daha mesafe koy farkettirmeden. Tanı etrafındaki şuursuz kalkanı. Aileye de takılma. Kendin ol , yapayalnız. Dur rüzgara karşı dimdik. Kıçın donsun ama yine de dur. Hasta olacaksın ama yine de dur. Saçların bozulmuş bozulsun dur. Uçacaksın belki dur. Korkarak yaşayamazsın.
Büyü kızım öyle bir büyü ki hiç kimse dokunamasın demirden yüreğine. Giremesin, ama bunu yaparken mutlu olabilmeyi de öğren. Mutlu olmasan bile yetinmeyi bil. Şartları gör fazlasını hayal et ama olmadı diye de düşme.
Büyü kızım daha çok yolun var,
unutma korkarak yaşayamazsın.

1 yorum:

   ۞±єиđŁєฐฐ ส đЯєДм±۞ dedi ki...

Ani bir karar
Ani bir sorgusuz infaz
Derecelendirmiş hayati meselelerin çözümlenmiş daniskası...

güzele hayır denemez/okudum ve anlam çıkarttım...