Saçmalamaca

Büyük izler var hayatlarda. Derin çizgiler. Keskin anlamlar. Beynimizde sinsi bir yılan gibi zamanı geldiğinde çıkmayı bekleyen cümleler. Özlemler var saklı tutulan. Nice aşklar kara sevdalar var. Kıskançlık, kin , öfke insanın kendini tanıyamaması . Yeri gelen zamanlarda ben böyle biri değilim , değildim demesi. Utanması , acı çekmesi. Sorgulaması. Kendi kendine acı çektirebilmesi en büyük işkenceyi de çektirip en büyük ödülü de verebilmesi.
Büyük izler var , derin kayıplar, kaybolmuş yerine bir türlü oturamayan anlamlar var . Dört dönen çılgın bir at var yangın yerinde çıkmaya çalışan ama çıkmamaya da direnen. Cesareti hem var hem tam kıyısına geldiğinde sönecek. Şaha kalksa bir nebze kırsa , biliyor ki başka bir yangın yerine düşecek yolu. O ateş bu sefer farklı şekilde terbiye edecek onu. Korkak, hevesli, cesaretli, kırılgan. Hepsi değişken bir şekilde üzerinde.
Geçmişe bakarak derin büyük izler var diyebiliyorsam ben , gelecek için de aynı şeyler olacak diyebilirim. Böyle bu düzen kabul etmeli. Derin anlamlar , büyük izler. Cümleler kurulmaya çalışıldığında sapacak anlamlar var artık . Zorlaştırdık tüm sevişlerimizi, silişlerimizi . Adım atmaya korkar olduk. Kıstırıldık.
Çıkış var ama cesaret orası tartışılır .

0 yorum: